BMI Berekenen

berekenen

Bereken de BMI van kinderen vanaf 2 jaar!
BMI tabel voor kinderen raadpleeg je door hier te klikken

Wil je graag weten of je gewicht gezond is in verhouding met je lengte en leeftijd? Bereken dan je Body Mass Index of BMI. Via deze site kan dat snel en eenvoudig.

De BMI - of Quetelet-index geeft de verhouding tussen de lengte en het gewicht van een persoon weer en wordt onder andere door de Wereldgezondsheidsorganisatie en het Amerikaanse leger als norm gebruikt. De berekeningsmethode verschilt voor volwassenen en kinderen en voor jongens en meisjes. De Quetelet-methode is betrouwbaarder dan enkel het gewicht omdat deze een verhouding weergeeft tussen je lengte, leeftijd, geslacht en gewicht.

Het BMI toont enkel aan of je medisch gezien gezond, te licht of te zwaar bent voor je leeftijd. Indien je volgens de test niet gezond bent, raadpleeg je best een dokter of diëtist. Het is gevaarlijk om zelf te beginnen diëten of aan je gewicht te werken, doe dit enkel onder begeleiding!

Deze website helpt je snel en gemakkelijk je BMI te berekenen. Het enige wat je hoeft te doen is enkele gegevens ingeven: je lengte, gewicht, leeftijd en geslacht. Je kan de test zo vaak herhalen als je wil om de evolutie op te volgen. We wensen je veel plezier!